Deze web applicatie presenteert voor een breed publiek de resultaten van materiaaltechnisch en kunsthistorisch onderzoek dat is uitgevoerd in het kader van het project Het materiaalgebruik en de schildertechniek van Rembrandts leerlingen. Dit betreft een samenwerkingsproject over kunsttechnologie tussen de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE), het Rijksmuseum Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam. Projectleiding: Margriet van Eikema Hommes, RCE.
Onderzoek werd uitgevoerd aan twee werken van Govert Flinck, beide met de titel Isaak zegent Jacob. Het hier gepresenteerde werk uit het Museum Catharijneconvent (een voormalig bruikleen van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed) en een werk uit het Rijksmuseum Amsterdam dat Flinck enige jaren later schilderde.
Deze web applicatie is een bewerking van een Augmented Reality applicatie voor de iPad die van voorjaar 2013 tot augustus 2014 te zien is in Museum Catharijneconvent. Deze AR applicatie is vervaardigd in opdracht van de RCE en is een product van de Onderzoeksagenda 2009-2012 van de RCE.
De AR applicatie is tot stand gekomen in samenwerking met het Museum Catharijneconvent, onder verantwoordelijkheid van Micha Leeflang, Conservator Oude Kunst en Paula Hertogh, medewerker educatie.
Inhoud kunsthistorische introductiemodule: Erna Kok
Inhoud modules over de schildertechniek: Margriet van Eikema Hommes.
Redactie: Micha Leeflang en Paula Hertogh
AR visualisatie ontwerp en App: Wim van Eck en Yolande Kolstee, Augmented Reality Lab (AR Lab) van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK), Den Haag, met kennispartners TU-Delft (Pieter Jonker) en Universiteit Leiden (Hanna Schraffenberger)
Ontwerp en ontwikkeling: ooxo.nl
Projectcoördinatie AR applicatie: Erna Kok
Projectcoördinatie AR presentatie: Micha Leeflang en Paula Hertogh
Voice Over: Ben Maasdam
Recorded at: DK-Music Studio Amsterdam (dk-music.com)
Recorded by: Pieter Straatman
Met dank aan het onderzoeksteam Het materiaalgebruik en de schildertechniek van Rembrandts leerlingen:
Rijksmuseum Amsterdam: Jolanda van Iperen, Willem de Ridder, Gwen Tauber, Arie Wallert, Gregor Weber.
Universiteit van Amsterdam: Erna Kok, Maartje Stols-Witlox.
Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed: Zeph Benders, Margriet van Eikema Hommes,
Suzanne van de Meerendonk, Anna van
Milligen, Tatjana van Run.
Thread Count Automation Project
Rice University, USA: Don Johnson
Cornell University, USA: Rick Johnson